Bouwgebreken en nu?

Conflict met aannemer!

Je hebt je huis laten (ver)bouwen en de aannemer heeft slecht werk geleverd. De aannemer is aansprakelijk voor de schade. Maar in je recht staan, is makkelijker dan je recht krijgen. Wie eist die bewijst is de regel.
Informeer je aannemer of klusser over de schade. Doe dit schriftelijk onderbouwd met een onafhankelijk bouwgebreken onderzoek door een register bouwkundig Inspecteur waarin je de gebreken opsomt met eventuele herstelkosten door derden. Stel de aannemer in de gelegenheid in het kader van hoor en wederhoor bij het onderzoek aanwezig te zijn. Komt deze niet stel hem dan in de gelegenheid om de schade te herstellen. Geef ook aan dat je een andere partij inschakelt als je aannemer niet binnen de gegeven termijn de gebreken herstelt.

Sta juridisch sterker met een onafhankelijk bouwgebreken onderzoek.

  • Wie eist die bewijst. Sta sterker met een Rbi-er
  • Register experts* met met persoonscertificering.
  • Een register expert op expertiseniveau;
  • Inzicht in de kwaliteit van de (ver) bouwwerkzaamheden;
  • Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht op uitvoering en processen;
  • Register experts (Rbi-ers) conformeren zich aan de beroeps en gedragscode NRBI
  • Erkende bouwkundige rapportage
  • Track and trace, volg je opdracht online 24/7;
Zoek een RBI-erBekijk leden

Conflict met je aannemer of klusser

Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs heeft als missie het kaf van het koren te scheiden op expertiseniveau. Bouwgebreken onderzoeken worden meer en meer uitgevraagd bij een als een aannemer of klusser slecht werk levert of zijn afspraken niet nakomt.. Maar hoe weet je nu zeker welke expert de juiste expertise in huis heeft om een onafhankelijk bouwgebreken onderzoek uit te voeren.
Aannemer komt zijn afspraken niet na, Klusser komt zijn afspraak niet na, Slecht tegelwerk, slecht stukadoorswerk, Lekkage, tocht en isolatie zomaar een greep uit bouwgebreken die veel voorkomen tijdens bouw ov verbouw. Dagelijks worden Register Bouwkundig Inspecteurs ingezet bij een bouwgebreken onderzoek en toetsen de uitgevoerde bouwkwaliteit en indien gewenst treden ze op als bouw-mediator om de werk weer vlot te trekken. Geheel afhankelijk van uw wens

Register experts bouwgebreken onderzoek
Stichting Nederlands register Bouwkundig Inspecteurs certificeert personen met de juiste kennis en kunde. Register Bouwkundig Inspecteurs die zijn gecertificeerd binnen de expertisekamer bouwgeschillen. Deze houden zich aan de beroeps en gedragscode van het NRBI. Zo weet u zeker als aanvrager dat uw bouwgebrekenonderzoek en objectief door een Rbi-er vakkundig gekeurd wordt.

Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd op persoonsniveau en expertiseniveau!

Een bouwgebreken onderzoek vinden?

Heeft u een rechtsbijstand of advocaat of andere intermediair? Overleg of in het kader van hoor en wederhoor de tegenpartij bij het onderzoek aanwezig dient te zijn. Zo niet start een bouwgebreken onderzoek.

Kies de expertise dienst bouwgebreken. Lees meerinformatie en kies uw Register Bouwkundig Inspecteur regionaal of landelijk.

Boek de Register Bouwkundig Inspecteur die gecertificeerd is om bij bouwgeschillen op te treden en kom 1 op 1 in contact en overleg.

Jouw Register Bouwkundig inspecteur matcht uw afspraak met u. en u match de afspraak met uw intermediair (Jurist/Advocaat) indien hoor en wederhoor van toepassing is. Indien Hoor en wederhoor van toepassing is dient u partijen schriftelijk aantoonbaar uit te nodigen.

Ontvang per e-mail een afspraakbevestiging voor de bouwgebreken rapportage. Geef schriftelijk aantoonbaar deze datum door aan alle betrokken partijen.

Zorg altijd bij een bouwgebreken onderzoek dat jij aanwezig bent bij de expertise.

Ontvang het bouwgebreken rapportage digitaal. Hierin wordt meegenomen indien van toepassing welke partijen in het kader van hoor en wederhoor aanwezig zijn geweest. Zo staat je juridisch sterker.

De expertise wordt eerst uitgevoerd. U ziet de expert eerst op locatie en overlegd met jouw. Na het opmaken van het expertise rapport betaald u achteraf pas via IDEAL of overschrijving.

Zoek een RBI-er

Wat kosten een bouwgebreken onderzoek

Bekijk de dienst bouwgebreken onderzoek. bekijk vervolgens meer informatie over de dienst bouwgebreken onderzoek, en klik op verder.

Voer de postcode in van het object of waar het bouwgebreken onderzoek plaats moet vinden. Is het een nieuwbouw of weet u de postcode niet gebruik dan de kaart en verander alleen het adres in de volgende stap.

Register Bouwkundig Inspecteurs regionaal en landelijk worden getoond voor een bouwgebreken onderzoek en zie wat de dienst kost. Een bouwgebreken onderzoek kent een start tarief en een vervolg tarief.

Bekijk meer informatie en reviews van de Register bouwkundig inspecteur die gecertificeerd zijn om Bouwgebreken te onderzoeken en namens jouw belangen op te treden.

Heeft u een register bouwkundig Inspecteur voor je bouwgebreken onderzoek gevonden, kijk dan wanneer u kunt en geef meerdere voorsteldatums op aan de register expert.

Plaats de opdracht voor een bouwgebreken rapportage. De Register bouwkundige neemt 1 op 1 contact met u op. Om samen met jouw het bouwgebreken onderzoek in te plannen.

Zoek een RBI-er

Bouwgebreken onderzoek? Wat krijgt u.

Een onafhankelijk Register Bouwkundig Inspecteurs die op persoonsniveau gecertificeerd is binnen de expertisekamer bouwgeschillen en werkt volgens de beroeps en gedragscode NRBI.
Lees hier meer over bouwgeschillen

U bent verzekerd van een verzekerde dienstverlening, onafhankelijkheid, kwaliteit, kennis en kunde bij een onderzoek naar bouwgebreken bij bouwgeschillen of bouwconflicten.

Duidelijke expertise kaders en bouwgebreken rapportages die voldoen aan de normen gesteld door marktpartijen.
Klik hier om een RBI-er te vinden

Volg het proces, maak afspraken, communiceer na opdracht op uw track and trace lextool account. Transparantie binnen de opdracht zorgt voor duidelijkheid voor partijen.

Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht. Reviews van gebruikers en marktpartijen. Ook jouw mening telt na de uitgevoerde expertise dienst.
Bekijk wat de klanten vertellen

Zekerheid: altijd een Register Bouwkundig Inspecteur voor een bouwgebreken onderzoek bij u in de buurt

1 op 1 contact met de Register Bouwkundig Inspecteur

Zoek een RBI-er

Wat is een bouwgebreken onderzoek?

Register experts met de juiste kennis en kunde Een Register Bouwkundig Inspecteur binnen de expertisekamer bouwgeschillen wordt je niet zomaar. Een gecertificeerde bouwkundig inspecteur is persoonsniveau gecertificeerd op de dienst(en) bouwgeschillen. Zo weet u zeker dat de onafhankelijkheid gewaarborgd is bij een bouwgebreken onderzoek.
Meer info bouwgebreken onderzoek

Wanneer een bouwgebreken onderzoek?

Wie eist die bewijst is vaak de regel. Heeft u een bouwgeschil of is er een bouwgeschil op handen. U dient aan te tonen of er bouwgebreken zijn. Door een register expert (Rbi-er) bij een bouwgeschil over de bouwkwaliteit (tijdig)in te schakelen voorkomt u vaak dure procedures. Tevens weet u al snel waar u staat alvorens een dure juridische procedure te starten.
Wanneer een register expert bouwgeschil?

Wat kost bouwgebrekenonderzoek?

De kosten bij een bouwgeschil over de geleverde kwaliteit lopen al vaak snel uit de hand. Door aan de voorkant eerst te toetsen of er bouwgebreken zijn of uw verhaalbaarheid haalbaar is, kunt u een bouw gebreken onderzoek starten met een starttarief en vervolg tarief per half uur. Zo blijven de kosten beheersbaar bij een bouwconflict, bouwgeschil over de bouwkwaliteit of bouwgebreken.
Kosten Rbi-er bouwgeschillen toegelicht

Hoor en wederhoor

In de minne schikken of een procedure op handen? Heeft u rechtsbijstandverzekering, advocaat of andere intermediair aan in de hand genomen? Overleg of in het kader van hoor en wederhoor de tegenpartij bij het onderzoek schriftelijk aantoonbaar uitgenodigd dient te worden. Zo ja spreek eerst een datum en tijdstip af met de rbi-er Zo niet start een bouwgebreken onderzoek voor u zelf.
Waarom hoor en wederhoor

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk ook bij bouwgeschillen en bouwconflicten. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden