Contra expertise bouwschade?

Niet eens met de schade expert verzekering

U heeft schade geleden. Dat is iets waarvan u hoopt dat het nooit gebeurt. Nu wilt u uw schade vergoed krijgen. Hier heeft u immers recht op. In uw polisvoorwaarden zijn uw rechten hierover vastgelegd. Wat ook in de polisvoorwaarden staat, is dat u recht heeft op een eigen contra expert in te schakelen. Vrije keuze op contra-expertise is bij wet geregeld.
“Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”
Verzekeraars sluiten meer en meer vrije keuze contra experts uit en verwijzen naar een specifieke organisatie die opgericht is voor en door verzekeraars. Men zegt dit te doen om de kwaliteit te waarborgen? Echter blijkt vaak in de praktijk dat dit niet in het belang van de cliënten. Daarom een register voor de vrije contra bouwexperts waar kwaliteit, kennis en kunde wordt gewaarborgd.
Sta juridisch sterker met een onafhankelijk register contra-expertise.

  • Je kiest zelf uw contra expert
  • Wie eist die bewijst. Sta sterker met een Rbi-er
  • Register contra experts* met persoonscertificering.
  • Een register contra expert op expertiseniveau;
  • Inzicht in de kwaliteit van de (ver) bouwwerkzaamheden;
  • Sta sterker met kennis aan uw zijde;
  • Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht op uitvoering en processen;
  • Register experts (Rbi-ers) conformeren zich aan de beroeps en gedragscode NRBI en expertise organisaties.
  • Erkende contra expertise rapportages
  • Track and trace, volg je opdracht samen online 24/7;
Zoek een RBI-erBekijk leden

Contra experts bouwschade

Inboedel- en opstalverzekeraars Keren vanaf 1 juli geen schade meer uit aan klanten die voor een second opinion gebruikmaken van niet gecertificeerde contra-experts die niet zijn aangesloten bij een instituut, branche organisatie of gelijkwaardige organisatie. Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs is zo`n organisatie die de kwaliteit, kennis en kunde waarborgd van vrije (keuze) contra-experts.
Verzekeraars willen kwaliteit waarborgen en dat is logisch immers zit er veel kaf onder het koren bij contra experts. Maar verzekeraars mogen niet volgens de wet haar polishouders contra experts voor een tegen onderzoek naar schade weigeren. De vrije keus tot contra expertise is in de wet is goed geregeld.
Een verzekerde heeft áltijd recht op een eigen contra-expert en beslist zélf wie dat uitvoert.

Register contra bouwexperts

Stichting Nederlands register Bouwkundig Inspecteurs onderscheid het kaf van het koren onder de vrije contra experts. Geen cowboys maar contra experts die zich houden aan de beroeps en gedragscode van het NRBI en expertise organisaties. De contra experts zijn op persoonsniveau niet op bedrijfsniveau gecertificeerd binnen de Expertisekamer contra-expertise. Zo weet u zeker als aanvrager dat uw contra expert onafhankelijk is en uw belangen behartigd.

Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd op persoonsniveau!

Een contra expert bouwschade vinden?

Verzekeringsschade of een conflict over geleverde werkzaamheden. Heeft u een rechtsbijstand of advocaat of andere intermediair? Overleg of in het kader van hoor en wederhoor de tegenpartij bij het onderzoek aanwezig dient te zijn. Zo niet start een contra expertise.

Kies de expertise (soort) dienst contra expertise. Lees meer informatie en kies uw Register Bouwkundig Inspecteur regionaal of landelijk.

Boek de Register Bouwkundig Inspecteur die gecertificeerd is om bij een contra expertise op te treden. Geef binnen het proces aan wie de factuur dient te betalen (verzekeraar of jezelf) en kom 1 op 1 in contact en overleg.

Jouw Register Bouwkundig Inspecteur matcht uw afspraak met u. en u match de afspraak met uw verzekeraar, intermediair (Jurist/Advocaat) of tegen partij. Hoor en wederhoor van toepassing? Je dient dan partijen schriftelijk aantoonbaar uit te nodigen.

Ontvang per e-mail een afspraakbevestiging voor de contra expertise rapportage. Geef schriftelijk aantoonbaar deze datum door aan alle betrokken partijen.

Zorg altijd bij een contra expertise dat je aanwezig bent. Bespreek 1 op 1 uw contra expertise met de register expert en overleg hoe te handelen.

Ontvang het contra expertise rapportage digitaal. Hierin wordt meegenomen indien van toepassing welke partijen in het kader van hoor en wederhoor aanwezig zijn geweest. Zo staat je juridisch sterker.

De expertise wordt eerst uitgevoerd. U ziet de expert eerst op locatie en overlegd met jouw. Na het opmaken van het expertise rapport (en akte van benoeming/taxatie) betaald u of de verzekeraar achteraf pas via IDEAL of overschrijving.

Zoek een RBI-er

Kosten contra expertise bouwschade?

De kosten voor een contra expert zijn afhankelijk waarvoor u een contra expert inschakelt. Voor een geschil met een aannemer of klusser of verzekeringsschade. De kosten bij een verzekeringsschade zijn (meestal) altijd voor de verzekeringsmaatschappij. Het gros van de mensen weet dit allemaal niet. Een Contra expertise kent een start tarief en een vervolg tarief. De opdracht staat alleen bij een akte van benoeming/taxatie

Bekijk de dienst contra expertise onderzoek. bekijk vervolgens meer informatie over de dienst contra-expertise, en klik op verder.

Voer de postcode in van het object of waar de contra expertise plaats moet vinden. Is het een nieuwbouw (straat) of weet u de postcode niet gebruik dan de kaart en verander alleen het adres in de volgende stap.

Register Bouwkundig Inspecteurs regionaal en landelijk worden getoond die gecertificeerd zijn voor een contra expertise. Je ziet wat de contra expertise kost. Een contra-expertise kent een start tarief en een vervolg tarief. Is het is het een verzekeringsschade dan zal de expert eerst contact opnemen. Een akte van benoeming/Taxatie moet worden aangevraagt.

Bekijk meer informatie en reviews van de Register bouwkundig inspecteur die gecertificeerd zijn om contra expertise te begeleiden en te onderzoeken.

Heeft u een register bouwkundig Inspecteur voor je contra expertise gevonden, kijk dan wanneer u kunt en geef meerdere voorsteldatums op aan de register contra expert.

Plaats de opdracht voor een contra expertise. De Register bouwkundige neemt 1 op 1 contact met u op. Om samen met jouw de contra expertise te bespreken en in te plannen om op locatie te komen kijken.

Zoek een RBI-er

Contra expertise bouwschade? Wat krijgt u.

Een onafhankelijk Register Bouwkundig Inspecteurs die op persoonsniveau gecertificeerd is binnen de expertisekamer contra expertise en werkt volgens de beroeps en gedragscode NRBI en expertise organisaties.
Contra experts

Zekerheid: U bent verzekerd van een erkende dienstverlening, onafhankelijkheid, kwaliteit, kennis en kunde bij een onderzoek bij verzekeringsschade of contra expertise bouwschade.

Duidelijke expertise kaders en contra expertise rapportages die voldoen aan de normen gesteld door marktpartijen.
Klik hier om een RBI-er te vinden

Volg het proces, maak afspraken, communiceer na opdracht op uw track and trace lextool account. Transparantie binnen de contra expertise opdracht zorgt voor duidelijkheid voor alle betrokken partijen.

Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht. Reviews van gebruikers en marktpartijen. Ook jouw mening telt na de uitgevoerde contra expertise gebouw schade.
Bekijk wat de klanten vertellen

Vrije keuze contra experts: Een verzekerde heeft áltijd recht op een contra-expertise en beslist zélf wie dat uitvoert.

Kom 1 op 1 in contact met de Register contra expert.

Zoek een RBI-er

Wat is een contra expertise bouwschade?

Een Register Bouwkundig Inspecteur binnen de expertisekamer contra expertise wordt je niet zomaar. Een contra bouwkundig inspecteur is op persoonsniveau gecertificeerd op de dienst(en) contra expertise. Zo weet u zeker dat de onafhankelijkheid gewaarborgd is bij het begeleiden en onderzoeken bij verzekeringsschades en/of bouwconflicten.
Meer info

Contra expertise inschakelen?

Er zijn veel verschillende situaties waarin je te maken kunt krijgen met een schade expert van een verzekeringsmaatschappij of andere partij. Bijvoorbeeld wanneer je aannemer bouwfouten heeft gemaakt, waardoor je schade zoals scheurvorming of waterschade hebt. Maar ook bij diefstal en brand wordt de schade opgenomen door de expert van een verzekeraar. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Schakel daarom altijd een onafhankelijk contra expert in die uw belangen behartigd bij schades.
Wanneer een contra expertise bouwschade?

Wat kost een contra expertise bouwschade?

De kosten contra expertise ia afhankelijk van de situatie. Een verzekeringsschade of bouwconflict Door aan de voorkant eerst te toetsen of het contra expertise terecht of niet terecht gedekt is en/of uw verhaalbaarheid haalbaar is, kunt u een contra expertise starten met een starttarief en vervolg tarief per half uur. Bij verzekeringsschade toetst de contra expert eerst of zijn dienst betaald wordt door de verzekeraar. Dit heet een akte van benoeming/taxatie.
Kosten contra expertise uitgelegd Een akte van benoeming/taxatie

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel (vrije) contra expert (leden) vindbaar en boekbaar te maken voor consumenten en marktpartijen. Duidelijkheid naar de markt. Een contra expertise bouwschade opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk ook bij het kiezen van een contra experts bij verzekeringsschade en/of bouwconflicten. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden