Hoor en wederhoor

Het beginsel van hoor en wederhoor is een principe uit de rechtspraak dat inhoudt dat, als iemand beschuldigd wordt van slecht uitgevoerd werk, er geluisterd moet worden naar wat de beschuldigde er op heeft te zeggen, voor er over hem geoordeeld wordt. Het is een van de algemene beginselen van behoorlijk proces.

Bij bouwgebreken onderzoeken en bouwgeschillen rapportages dient men rekening te houden met hoor en wederhoor. Juristen en advocaten maar ook de rechtbank adviseren dan ook vaak hoor en wederhoor toe te passen. Doet u dit niet wordt dit gezien als een eenzijdig onderzoek en staat u juridisch niet sterk.
Spreek de datum en tijdstip af met de register bouwkundig Inspecteur. Nodig vervolgens de tegenpartij schriftelijk aantoonbar uit in het kader van hoor en wederhoor. Komt de tegenpartij niet dan staat u juridisch sterker.
  • Wie eist die bewijst;
  • Sta juridisch sterker;
  • Register experts met een erkende expertise rapportages;
  • Register expert bouwgeschillen* met persoonscertificering;
  • Uniform inspectie rapport, inzicht in gebreken en herstelkosten;
  • De Register expert werkt volgens duidelijke expertise kaders;
  • Verzekerde dienstverlening;
  • Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht op uitvoering;
  • Conform de beroeps en gedragscode NRBI.Track and trace van het proces.

Een bouwgebreken onderzoek vinden?

Heeft u een rechtsbijstand of advocaat of andere intermediair? Overleg of in het kader van hoor en wederhoor de tegenpartij bij het onderzoek aanwezig dient te zijn. Zo niet start een bouwgebreken onderzoek.

Kies de expertise dienst bouwgebreken. Lees meerinformatie en kies uw Register Bouwkundig Inspecteur regionaal of landelijk.

Boek de Register Bouwkundig Inspecteur die gecertificeerd is om bij bouwgeschillen op te treden en kom 1 op 1 in contact en overleg.

Jouw Register Bouwkundig inspecteur matcht uw afspraak met u. en u match de afspraak met uw intermediair (Jurist/Advocaat) indien hoor en wederhoor van toepassing is. Indien Hoor en wederhoor van toepassing is dient u partijen schriftelijk aantoonbaar uit te nodigen.

Ontvang per e-mail een afspraakbevestiging voor de bouwgebreken rapportage. Geef schriftelijk aantoonbaar deze datum door aan alle betrokken partijen.

Zorg altijd bij een bouwgebreken onderzoek dat jij aanwezig bent bij de expertise.

Ontvang het bouwgebreken rapportage digitaal. Hierin wordt meegenomen indien van toepassing welke partijen in het kader van hoor en wederhoor aanwezig zijn geweest. Zo staat je juridisch sterker.

De expertise wordt eerst uitgevoerd. U ziet de expert eerst op locatie en overlegd met jouw. Na het opmaken van het expertise rapport betaald u achteraf pas via IDEAL of overschrijving.

Zoek een RBI-er

Wat kosten een bouwgebreken onderzoek

Bekijk de dienst bouwgebreken onderzoek. bekijk vervolgens meer informatie over de dienst bouwgebreken onderzoek, en klik op verder.

Voer de postcode in van het object of waar het bouwgebreken onderzoek plaats moet vinden. Is het een nieuwbouw of weet u de postcode niet gebruik dan de kaart en verander alleen het adres in de volgende stap.

Register Bouwkundig Inspecteurs regionaal en landelijk worden getoond voor een bouwgebreken onderzoek en zie wat de dienst kost. Een bouwgebreken onderzoek kent een start tarief en een vervolg tarief.

Bekijk meer informatie en reviews van de Register bouwkundig inspecteur die gecertificeerd zijn om Bouwgebreken te onderzoeken en namens jouw belangen op te treden.

Heeft u een register bouwkundig Inspecteur voor je bouwgebreken onderzoek gevonden, kijk dan wanneer u kunt en geef meerdere voorsteldatums op aan de register expert.

Plaats de opdracht voor een bouwgebreken rapportage. De Register bouwkundige neemt 1 op 1 contact met u op. Om samen met jouw het bouwgebreken onderzoek in te plannen.

Zoek een RBI-er

Bouwgebreken onderzoek? Wat krijgt u.

Een onafhankelijk Register Bouwkundig Inspecteurs die op persoonsniveau gecertificeerd is binnen de expertisekamer bouwgeschillen en werkt volgens de beroeps en gedragscode NRBI.
Lees hier meer over bouwgeschillen

U bent verzekerd van een verzekerde dienstverlening, onafhankelijkheid, kwaliteit, kennis en kunde bij een onderzoek naar bouwgebreken bij bouwgeschillen of bouwconflicten.

Duidelijke expertise kaders en bouwgebreken rapportages die voldoen aan de normen gesteld door marktpartijen.
Klik hier om een RBI-er te vinden

Volg het proces, maak afspraken, communiceer na opdracht op uw track and trace lextool account. Transparantie binnen de opdracht zorgt voor duidelijkheid voor partijen.

Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht. Reviews van gebruikers en marktpartijen. Ook jouw mening telt na de uitgevoerde expertise dienst.
Bekijk wat de klanten vertellen

Zekerheid: altijd een Register Bouwkundig Inspecteur voor een bouwgebreken onderzoek bij u in de buurt

1 op 1 contact met de Register Bouwkundig Inspecteur

Zoek een RBI-er

Bouwgeschillen rapportage?

Een Register Bouwkundig Inspecteur binnen de expertisekamer bouwgeschillen wordt je niet zomaar. Een gecertificeerde bouwkundig inspecteur is op persoonsniveau gecertificeerd op de diensten binnen het domein bouwgeschillen. Zo weet u zeker dat de onafhankelijkheid gewaarborgd is bij een bouwgeschillen onderzoek.
Meer info bouwgeschillen

Wanneer bouwconflict onderzoeken?

Wie eist die bewijst is vaak de regel. Heeft u een bouwgeschil of bouwconflict en u komt niet verder? Dan dient je aan te tonen of u in uw recht staat alvorens u uw zaak kunt uitbesteden aan een rechtsbijstand of een advocaat. Door een register expert (Rbi-er) bij een bouwgeschil, bouwconflict over het geleverde werk (tijdig)in te schakelen voorkomt u dure procedures. Heeft u gelijk of de bouwer, klusser of leverancier?
Wanneer een register expert bouwgeschil?

Bouwgebreken onderzoek of bouwgeschillen rapportage?

De kosten voor een bouwgeschillen rapportage of een bouwgebreken onderzoek zijn vooraf moeilijk in te schatten, immers weten we niet wat er op ons af komt. Om de kosten beheersbaar te houden kunt u laagdrempelig een register bouwkundig Inspecteur inschakelen middels een start tarief en een vervolg tarief per half uur. Door aan de voorkant eerst te toetsen of er bouwgebreken zijn of uw verhaalbaarheid haalbaar is blijven de kosten beheersbaar bij een bouwconflict of bouwgeschil over de bouwkwaliteit.
Kosten Rbi-er bouwgeschillen toegelicht

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk ook bij bouwgeschillen en bouwconflicten. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden