Specialistisch onderzoek

Een bouwkundige kundige keuring en/ofof bouwkundige inspectie is een visuele inspectie. Een onafhankelijk register bouwkundig inspecteur brengt de technische staat en eventuele bouwgebreken in kaart. Vaak wordt binnen dat onderzoek een specialistisch onderzoek (SOG) of onderdeel met risico geadviseerd (OMR). De klant, intermediair wordt geconfronteerd met een advies tot nader onderzoek maar bij wie kunnen ze terecht.

Het Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) krijgt vaak de vraag waar ze terecht kunnen voor een specialistisch onderzoek als een Register bouwkundig Inspecteur bepaalde specialistische onderzoeken voorschrijft.

Om ook hier het kaf van het koren te scheiden worden bedrijven toegelaten als lid tot de ExpertiseKamer specialistisch onderzoek en op de website getoond.  Zij houden zich aan de beroeps en gedragscode en toedredings eissen van het NRBI. Zo weet een aanvrager, consument dat de bedrijven en of leden die een specialistisch onderzoek kunnen uitvoperen, mogen uitvoeren. Zo wordt kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd ok bij specialistische onderzoeken.

 

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden