Bouwproblemen met aannemer

Bouwproblemen met een aannemer of klusbedrijf is een situatie waarin twee of meerdere partijen (onderaannemers en leveranciers) binnen het bouwkolom of bouwketen bouwmethodes hanteren, doelstellingen nastreven of waarden aanhangen die, daadwerkelijk of in de perceptie van de partijen, onverenigbaar zijn en daardoor in botsing komen.

Mis communicatie, verkeerde verwachtingen, onjuiste voorstelling van zaken, emotie ofwel gelijk hebben of gelijk hebben (afdwingen), Meerwerk te hoog. Dit zijn de meest bekende voorbeelden van bouwproblemen met een aannemer. Bij bouwproblemen met een aannemer is het verstandig om deze bouwproblemen in onafhankelijk kaart te laten brengen door een zaakdeskundige. Zo voorkomen betrokken partijen dat de bouwproblemen ontaarden in langslepende juridische procedures. Men kan beter bouwproblemen voorkomen dan genezen. Immers zijn bij bouwproblemen geen winnaars maar alleen maar verliezers. 

Meest voorkomende bouwproblemen met aannemerBouwproblemen met aannemer

  1. Communicatie;
  2. Verkeerde verwachtingen;
  3. Onjuiste voorstelling van zaken;
  4. Te hoge (onredelijke) verwachtingen;
  5. Onjuiste kennis en kunde van partijen;
  6. Emotie. Gelijk hebben of gelijk krijgen?
  7. Niet na komen van afspraken;
  8. Niet vastleggen van afspraken;

 

Bouwproblemen met aannemer oplossen?

Register bouwkundig inspecteurs (Rbi) zijn op persoonsinveau gecertificeerd. Zij hebben de juiste kennis en kunde om bij bouwconflicten op te treden. Door kwaliteit, kennis en kunde in te schakelen kan men vaak eenvoudig bouwconflicten oplossen en een lange en dure (juridische) strijd voorkomen. Heeft u vragen over uw lopende bouwconflicten? Neem dan contact met ons op of kijk in het register en zoek een register bouwkundige.

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden