Soorten diensten Register Bouwkundig Inspecteurs

Register Bouwkundig Inspecteurs zijn gecertificeerd op een persoonlijk niveau binnen de expertisekamers. De Register Bouwkundig Inspecteurs (Rbi-ers) houden zich aan de beroeps en gedragscode van het NRBI en voeren expertises uit conform duidelijke expertise kaders.

Transparantie en keuzevrijheid bij het vinden van Register bouwkundig Inspecteurs binnen duidelijke dienstverlening is de missie van het NRBI.

Bouwkundige keuring (Aankoop)

Staat u op het punt een woning te kopen? Dan kunt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren door een Register bouwkundig inspecteur (Rbi) zo weet u zeker dat uw woning vakkundig gekeurd wordt. Deze keuring geeft je meer duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning en de eventuele herstelkosten direct en op termijn bij aankoop. Voldoe aan uw wettelijke onderzoeksplicht en weet wat u aankoopt.

Bouwkundige keuring NHG

Staat u op het punt een woning te kopen met Nationale Hypotheek garantie? Dan kunt u een bouwkundige keuring NHG laten uitvoeren door een Register bouwkundig inspecteur (Rbi) zo weet u zeker dat uw woning vakkundig gekeurd wordt en voldoet aan de eisen van de NHG. Deze NHG Bouwkundige keuring geeft je meer duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning en de eventuele herstelkosten direct en op termijn bij aankoop. Voldoe aan uw wettelijke onderzoeksplicht en eisen van de NHG.

Bouwkundige keuring (Verkoop)

Een bouwkundige keuring bij een verkoop van uw woning is aan te bevelen om aan uw koper(s) duidelijk te maken wat de bouwkundige staat is van de woning. Inzicht geven in de staat van onderhoud helpt u bij uw meldingsplicht van eventuele zichtbare gebreken en geeft tevens vertrouwen aan uw potentiele kopers. Laat uw woning keuren door een Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi). Zo heeft u zekerheid dat uw woning vakkundig gekeurd wordt.

Opleveringskeuring Nieuwbouw

Je woning wordt juridisch overgedragen aan u als nieuwbouw koper. Ook als koper dient u te onderzoeken of alles conform afspraken goed en deugdelijk werk is opgeleverd. Zie geen oplevergebreken over het hoofd. Om zeker te zijn dat de woning goed en deugdelijk is gebouwd, en voldoet aan bepaalde eisen zoals het bouwbesluit en goed en deugdelijk werk kunt u een Register Bouwkundige Inspecteur (Rbi) vakkundig uw woning laten keuren voordat u het juridische proces-verbaal van opleveren tekent.

Voor Opleveringskeuring Nieuwbouw

Je woning wordt binnenkort opgeleverd. De bouw loopt stroef en u heeft zelf twijfels over de kwaliteit. Meestal vindt ca. 15 dagen voor de definitieve oplevering een vooroplevering plaats. Vertrouwd u het niet en wilt u sterker staan bij de oplevering laat u dan bijstaan bij de voor oplevering door een register Bouwkundig Inspecteur. Onderbouw uw dossier, toon gebreken tijdig aan en sta sterker bij oplevering.

Naschouw opleveringskeuring Nieuwbouw

Je woning is opgeleverd maar de bouwer voert geen of nauwelijks herstel uit. Breng in kaart door een onafhankelijk register Bouwkundig Inspecteur (Rbi) de kwaliteit van het reeds uitgevoerde herstel en nog te herstellen oplever gebreken. Sta sterker met een onafhankelijk rapport, onderbouw uw dossier, toon aan dat de bouwer zijn herstel afspraken niet nakomt.

Opleveringskeuring na verbouwing

Een Register bouwkundig Inspecteur loopt samen met jou en de aannemer/vakman/klusser door de woning en inspecteert de verbouwwerkzaamheden. Zo weet je of de verbouw kwaliteit goed is en/of de verbouwing volgens de afspraken in het contract is uitgevoerd. Na de keuring ontvang je een keuringsrapport per e-mail. Mochten er problemen ontstaan dan sta je sterker tegenover de aannemer, vakman of klusbedrijf.

Stichting Nederlands Rgister Bouwkundig Inspecteurs certificeert de persoon ofwel de bouwkundig inspecteur op zijn of haar expertise dienst. Met een gecertificeerde bouwkundig inspecteur weet u dat kwaliteit, kennis en kunde is gewaarborgd. Zo sta je staat sterker als opdrachtgever bij eventuele oplever geschillen bij of tijdens de verbouw.

Meerjarige Onderhoudsplanning

Vanaf 1 januari 2018 zijn VvE's verplicht te sparen voor onderhoud in het reservefonds. Met een MJOP door een Register Bouwkundig Inspecteur kun je het beste vaststellen hoeveel je moet sparen. Alle VvE’s kunnen bij een gecertificeerde register bouwkundig Inspecteur terecht voor een Meerjarige onderhoudsplanning. Dus vanaf één gebouw met twee appartementen kun je al Register Bouwkundig Inspecteurs vinden.. Het tarief is afhankelijk van het aantal appartementen in het VvE complex.

Specialistisch onderzoek

Woning laten keuren door een Register Bouwkundig Inspecteur en een specialistisch onderzoek (SOG) geadviseerd. Of zoekt u een specialistisch onderzoek voor uw bouwgebreken of bouwgeschillen. Laat u bijstaan door een gecertificeerde Register bouwkundig Inspecteur voor een specialistisch onderzoek of een door het NRBI erkend specialistisch bedrijf.

Bouwgeschil

Bouwgeschil, contra expertise specifieke bouwgebreken, verlopen bouwtijd. Breng gewicht in de weegschaal door een gecertificeerde Register Bouwkundig Inspecteur in te schakelen die het bouwgeschil in kaart brengt. Wie eist die bewijst is vaak de regel. Laat u onafhankelijk bijstaan, onderbouw uw geschil en sta sterker bij het oplossen van een bouwgeschil. Een bouwgeschillen rapportage kent een starttarief en een vervolg tarief. De register bouwkundig Inspecteur weet van te voren niet wat hij kan verwachten.

Bouwgebreken onderzoek

Slechte aannemer, slechte klusser? Dat doen we altijd zo is vaak het antwoord van een vakman, uitvoerder, projectleider. Vaak is er twijfel over de uitgevoerde werkzaamheden of in uitvoering zijnde werkzaamheden. Als de aannemer, klusser of vakman zijn werken niet naar behoren uitvoert of zelfs helemaal niet uitvoert, dan zijn hier regels met betrekking tot de contractuele aansprakelijkheid van toepassing. In de eerste plaats moet je bij het vermoeden van een wanprestatie of bouwgebrek dit aantonen. Eenmaal aangetoond en geen herstel dan kan een beroep gedaan worden op de zogeheten ‘ingebrekestelling’. Een onafhankelijk bouwgebrekenonderzoek door een Register Bouwkundig Inspecteur brengt duidelijkheid en voorkomt vaak juridische procedures. Twijfel laat een bouwgebrekenonderzoek uitvoeren en voorkom erger.

Contra Expertise

Onafhankelijke contra-expertise bij brand, water of bij een verzekeringsgeschil. De aangesloten register Bouwkundig Inspecteurs zijn op persoonsniveau gecertificeerd op expertiseniveau. Zekerheid op een onafhankelijke contra expertise kies een gecertificeerde Register bouwkundig Inspecteur. Contra experts worden ingezet bij verzekeringsschades en andere bouwkundige geschillen. Afhankelijk welke contra expert u zoekt worden kosten al dan niet vergoed. Vragen? Bel een van onze contra experts.

Verbouwgeschil?

Verbouwing van een bestaand huis of een verbouwing of aanbouw bij een nieuwbouwwoning? Verbouwgeschillen en verbouwconflicten komen meer en meer voor. Als je als opdrachtgever of vakman niet tijdig ingrijpt dan kan een verbouwgeschil of conflict uitmonden in een lang juridisch traject. Breng gewicht in de weegschaal door een erkend Register Bouwkundig Inspecteur in te schakelen die het verbouwgeschil onafhankelijk in kaart brengt. Wie eist die bewijst is vaak de regel. Laat u onafhankelijk bijstaan, onderbouw uw verbouwgeschil en sta sterker bij het oplossen van het verbouw conflict. Een verbouw geschillen rapportage of verbouw mediation kent een starttarief en een vervolg tarief. De register bouwkundig Inspecteur weet van te voren niet wat hij kan verwachten. Deze inventariseert het verbouwgeschil en beoordeeld of een rapportage benodigd is of verdere onderzoek. Bij vragen over een verbouw geschil neem contact op met stichting NRBI.

Hoe werkt een register bouwkundige inspecteur?

Spreek vooraf meerdere voorsteldatums af met tijdstippen met intermediair

Kies uw dienst en Register Bouwkundig Inspecteur

Boek de Register Bouwkundig Inspecteur en kom 1 op 1 in contact

Uw Register Bouwkundig inspecteur matcht uw afspraak met u en de intermediairs

Ontvang per e-mail een afspraakbevestiging

Zorg dat u aanwezig bent bij de keuring

Ontvang het inspectie rapport digitaal

Betaal pas achteraf

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden