Kennisbank

Een bouwkundige inspectie is een containerbegrip door dit container begrip weten partijen vaak niet welk type bouwkundige inspectie men dient toe te passen bij bepaalde bouwkundig onderzoeken. In de markt spreekt men vaak van een bouwkundige inspectie als het gaat om een bouwkundig probleem, achterstallig onderhoud, bouwgebreken, verborgengebreken en zelfs een fundatie onderzoek.

De bouwkundige inspectie zoals een bouwkundige keuring, bouwtechnische keuring, bouwkeuring, bouwtechno keuring, bouwtechnische inspectie en opleveringskeuring brengen verwarring bij de banken, ketenpartners, opdrachtgevers en consumenten.

Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) streeft naar duidelijkheid. Hoe benoemd men een bepaalde bouwkundige dienst en binnen welke (expertise) kaders, en inspectie format wordt de dienst uitgevoerd. Uniformiteit op de dienstverlening is van belang binnen de beroepsgroep van de register bouwkundig inspecteurs.
Alle gerigistreerde Register Bouwkundig Inspecteurs werken op een uniforme manier. Er zijn vooraf duidelijke expertise kaders afgesproken. Zoek binnen ons zoeksysteem de register bouwkundig inspecteur en bekijk de expertise kaders, inspectieformat

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden