Bouwkundige keuring (Verkoop)

Bij de verkoper van een bestaande woning heerst vaak onduidelijkheid als het gaat om in hoeverre de mededelingsplicht voor de verkoper reikt bij verkoop van een woning in Nederland. Wat moet je nu wel als verkoper melden aan een (potentiële) koper in van een woning in Nederland of niet. Bij het aangaan van een (ver)koopovereenkomst moet je als verkoper niet alleen met jouw eigen belang rekening houden, je moet ook letten op de belangen van de koper. Dit betekent dat je de koper gevraagd, maar ook ongevraagd, moet inlichten over bepaalde feiten betreffende het te verkopen huis. Deze informatieplicht staat bekend als de ‘mededelingsplicht’ van verkoper. Met betrekking tot het bouwkundige deel van de meldingsplicht kun je door een bouwkundige inspecteur in Nederland e.o. de woning laten inspecteren naar bouwkundige gebreken ofwel de technische onderhoudsstaat van de woning laten bepalen.

Belangrijk: de mededelingsplicht van de verkoper gaat in beginsel voor de onderzoeksplicht van de koper.

Een bouwkundige keuring in Nederland is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze bouwkundige keuring in Nederland krijgt u op hoofdlijnen inzicht van de bouwkundige staat van de woning. Een overzicht van directe noodzakelijke en kosten op termijn geeft u inzicht in de benodigde reserveringen. Met inzicht in de herstelkosten word de prijs van de bouwkundige keuring uitgevoerd in Nederland vaak snel terug verdiend.

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden