Bouwgeschil en nu?

Wie eist die bewijst is vaak de regel!

Wie eist de bewijst is vaak de regel van juristen en advocaten. Voorkom een bouwgeschil door op tijd kennis en kunde in te schakelen van een register bouwkundige voordat een bouwgeschil uitmond tot een dure juridische procedure. Is een bouwgeschil al op handen en aannemer of klusser laat het af weten dan geld de regel wie eist die bewijst vaak nog steeds. Sta juridisch sterker.

  • Direct inzicht in gevonden bouwgebreken
  • Uitgebreid rapport van alle bevindingen;
  • Een register bouwkundige naast u met kennis van zaken;
  • Inzicht in de kwaliteit van de (ver) bouwwerkzaamheden;
  • Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht op uitvoering
  • Rbi-ers conformeren zich aan de beroeps en gedragscode NRBI
  • Register Bouwkundige* met persoonscertificering
  • Track and trace, opdracht online overal;
Zoek een RBI-erBekijk leden

Bouwgeschil in de kiem smoren?

Nieuwbouw, verbouw, renovatie of kleinere klus laten uitvoeren. Maar je bent het niet eens met de geleverde kwaliteit na de werkzaamheden of tijdens de werkzaamheden. Grijp op tijd in. Ja dat doen we altijd zo is een veel gehoorde opmerking. Maar is dat ook zo. Om een bouwgeschil in de kiem te smoren is het verstandig dit voor te zijn. Laat je tijdig bijstaan door een Register bouwkundige die gecertificeerd binnen de expertisekamer bouwgeschillen. Deze kan namens u het werk onafhankelijk beoordelen en als breekijzer dienen om een bouwgeschil in kaart te brengen. U weet dan zeker of u in uw recht staat.

Register experts Bouwgeschillen

Stichting Nederlands register Bouwkundig Inspecteurs certificeert personen met de juiste kennis en kunde. Register Bouwkundig Inspecteurs zijn gecertificeerd binnen de expertisekamer bouwgeschillen. Deze houden zich aan de beroeps en gedragscode van het NRBI. Zo weet u zeker als opdrachtgever dat uw bouwgeschil onafhankelijk en objectief door een Rbi-er vakkundig gekeurd wordt beoordeeld. U staat sterker met iemand met kennis en kunde.

Hoe zoek je een register expert bouwgeschillen?

Heeft u een rechtsbijstand of advocaat of andere intermediair? Overleg of in het kader van hoor en wederhoor de tegenpartij bij het onderzoek aanwezig dient te zijn.

Kies uw expertise dienst. Lees meer informatie en kies uw Register Bouwkundig Inspecteur regionaal of landelijk.

Boek de Register Bouwkundig Inspecteur die gecertificeerd is om bij geschillen op te treden en kom 1 op 1 in contact en overleg.

Jouw Register Bouwkundig inspecteur matcht uw afspraak met u. en u match de afspraak met uw intermediair (Jurist/Advocaat) indien hoor en wederhoor van toepassing is.

Ontvang per e-mail een afspraakbevestiging voor de bouwgeschillen rapportage. Geef deze datum door aan alle betrokken partijen.

Zorg altijd bij een geschil dat jij aanwezig bent bij de expertise.

Ontvang het inspectie rapport digitaal. Hierin wordt meegenomen indien van toepassing welke partijen in het kader van hoor en wederhoor aanwezig zijn geweest. Zo staat u juridisch sterker.

De expertise wordt eerst uitgevoerd. U ziet de expert eerst op locatie en overlegd met u. Na het opmaken van het expertise rapport betaald u achteraf pas via IDEAL of overschrijving.

Zoek een RBI-er

Wat kost een register expert bouwgeschillen

Zoek uw type bouwgeschillen rapportage, bekijk meer informatie en klik verder

Voer de postcode in van het object of waar het geschil onderzocht dient te worden. Nieuwbouw of weet u de postcode niet gebruik dan de kaart en verander het adres in de volgende stap.

Vind Register Bouwkundig Inspecteurs regionaal en landelijk bij een bouwgeschil en zie wat de dienst kost met een start tarief en een vervolg tarief.

Bekijk meer informatie en reviews van de Register bouwkundig inspecteur die gecertificeerd zijn om bij bouwgeschillen op te treden.

Heeft u een register bouwkundig Inspecteur voor uw bouwgeschil gevonden, kijk dan wanneer u kunt en geef meerdere voorsteldatums op.

Plaats de opdracht voor een bouwgeschillen rapportage. De Register bouwkundige neemt 1 op 1 contact met u op.

Zoek een RBI-er

Wat krijgt u bij het boeken van een register expert Bouwgeschil

Een onafhankelijk Register Bouwkundig Inspecteurs die gecertificeerd binnen de expertisekamer bouwgeschillen en werker conform de beroeps en gedragscode NRBI.
Lees meer over bouwgeschillen

U bent verzekerd van een verzekerde dienstverlening, kwaliteit en kennis en kunde bij bouwgeschillen.
Bekijk een voorbeeld rapport

Duidelijke expertise kaders en geschillen rapportages die voldoen aan de normen gesteld door marktpartijen.
Klik hier om een RBI-er te vinden

Volg het proces, maak afspraken, communiceer na opdracht op uw track and trace lextool account. Transparantie binnen de opdracht zorgt voor duidelijkheid voor partijen.

Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht. Reviews van gebruikers en intermediairs
Bekijk wat de klanten vertellen

Zekerheid: altijd een Register Bouwkundig Inspecteur een expert voor bouwgeschillen bij u in de buurt

1 op 1 contact met de Register Bouwkundig Inspecteur

Zoek een RBI-er

Wat is een register expert bouwgeschillen?

Experts met de juiste kennis en kunde Een Register Bouwkundig Inspecteur binnen de expertisekamer bouwgeschillen wordt je niet zomaar. Een gecertificeerde bouwkundig inspecteur is persoons gecertificeerd op de dienst bouwgeschillen. Zo weet u zeker dat de onafhankelijkheid gewaarborgd is.
Meer info bouwgeschillen

Wanneer een register expert bouwgeschillen?

Wie eist die bewijst is vaak de regel. Heeft u een bouwgeschil of is er een bouwgeschil op handen. Door een register expert (Rbi-er) bij bouwgeschillen (tijdig)in te schakelen inschakelen voorkomt u vaak dure procedures. Tevens weet u al snel waar u staat alvorens een procedure te starten.
Wanneer een register expert bouwgeschil?

Wat kost een register expert bouwgeschillen?

De kosten bij een bouwgeschil lopen al vaak snel op voor alle partijen. Door aan de voorkant eerst te toetsen of uw verhaalbaarheid haalbaar is en/of dat u al dan niet sterk staat kunt u een bouw geschillen rapportage starten met een starttarief en vervolg tarief. Zo blijven de kosten beheersbaar.
Kosten Rbi-er bouwgeschillen toegelicht

Keuzevrijheid & transparantie


Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) heeft als doel transparantie en keuzevrijheid en waarborgt processen zo ook bij bouwgeschillen. Elke expert binnen de expertisekamer bouwgeschillen is neutraal en onafhankelijk van de belanghebbende partijen en behandelt hen op voet van gelijkheid. De Register expert bouwgeschillen ziet erop toe dat binnen de kaders een bouwgeschillen rapportage objectief wordt opgesteld.

Zoek Rbi-er Leden