Hoe werkt een opleveringskeuring appartement

Een Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi) loopt samen met jou en een of meerdere vertegenwoordigers van de bouwer en/of projectontwikkelaar/bouwer door jouw verbouwd, gerenoveerd, nieuwbouw of gerenoveerd appartement en inspecteert visueel op oplevergebreken, bouwbesluit eissen en andere bouwgebreken.

Op die manier kan de Register Bouwkundig Inspecteur zijn bevindingen meteen aan iedereen toelichten zodat deze gebreken ook worden meegenomen in het proces-verbaal van opleverring. Na de opleveringskeuring van je appartement ontvang je een opleveringskeuring rapport (schaduwrapport) per e-mail. Mochten er problemen of geschillen ontstaan na de opleveringskeuring appartement dan sta je sterker tegenover de bouwer.

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden