Fake reviews bouwkundig inspecteurs aangepakt!

Geplaatst op: 15-11-2019
Grote kans dat ook jij bouwkundige keuring reviews checkt als je een bouwkundig inspecteur boekt of een andere bouwkundig expertise zoekt. Driekwart van consumenten en intermediairs doet dat namelijk. Maar die reviews zijn lang niet altijd te vertrouwen. Stichting NRBI dook in de wereld van nepreviews en sterrenscores en ontdekte dat niet alleen de consumenten, intermediairs maar ook hun ingeschreven register bouwkundig Inspecteurs worden benadeeld. Gevolg: Een andere voorstelling van zaken, oneerlijke concurrentie, reviews zelf te plaatsen, reviews weg te halen, aan te passen en zelfs tot het vergelijken van eigen personeel op bouwkeuringvergelijk sites. Stichting NRBI wil ook hier het kaf van het koren scheiden om beter kwaliteit, kennis en kunde te waarborgen. Het is nodig!

Bouwkundig inspecteur zoeker.
Naar aanleiding van een groot onderzoek van online review platforms en bouwtechnischekeuring vergelijkingssites heeft Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs een nieuwe bouwkundig
inspecteur zoeker.

Op nrbi.nl wordt de kantoorinformatie voorzien van een logo en foto van de gecertificeerde
bouwkundig inspecteur en een certificaat op expertiseniveau , reviews van aanvragers en intermediairs met een
gemiddeld rapportcijfer voor de uitgevoerde bouwkundige dienst.
Het NRBI kiest voor keuzevrijheid en transparantie en etaleert haar leden.
Stichting NRBI gelooft in keuzevrijheid & Transparantie op expertiseniveau en de noodzaak.

Volgens bestuursvoorzitter Vincent Verbruggen is het nodig in de wereld van online Fake Reviews
Fake bouwkeuring vergelijkingssites en andere initiatieven die niet het belang dienen van de
aanvrager en zelfstandige bouwkundig inspecteur.

Zelfstandige Bouwinspecteurs verdienen erkenning en eerlijke kansen offline en online. Maar ook
de aanvragers zoals de consument en intermediairs willen kwaliteit, kennis en kunde kunnen beter
kunnen toetsen en zelf beslissen aan wie ze de expertise (echt) uitbesteden.
Door dit mogelijk te maken op NRBI kunnen alle ketenpartners kwaliteit, kennis en kunde inzien van Register Bouwkundig Inspecteurs.

Gevalideerde bouwkundig inspecteur reviews
Kwaliteit en toezicht is hierin van belang binnen een Lean proces. Aanvragers kunnen makkelijk Register
Bouwkundig Inspecteurs regionaal vinden, reviews inzien en hun expertises en vervolgens en 1 op 1 boeken.
Na de uitgevoerde dienst wordt een bouwkundig rapport gevalideerd in de blockchain. Het bouwkundig rapport kan vervolgens worden beoordeeld door de aanvrager, intermediair en het NRBI. Drie controles over de kwaliteit en gedragingingen. Toezicht op (fake) reviews wordt geborgd door een unieke online tool en door een onafhankelijke toezichthouder. Tevens voldoen de reviews aan de richtlijnen Autoriteit Consument & Markt (ACM) volgens bestuurder Vincent Verbruggen.

Kosten bouwkundig Inspecteurs duurder?
Volgens bestuurder Vincent Verbruggen is deze vraag onjuist. De vraag zou eerder moeten zijn
waarom kost een bouwkundig inspecteur op andere online platforms zo weinig. En
wat krijg je daarvoor? Waarom komen er bouwkundig inspecteurs inspecteren die een klant zelf niet kan
kiezen, of sterker nog men denkt bouwkundig inspecteurs te vergelijken maar men vergelijkt het personeel van een bedrijf. Waarom moeten bouwkundig inspecteurs maandelijks betalen voor reviews, waarom worden bouwkundig inspecteurs bij de gevestigde orde voor 15 euro per uur
weggezet en krijgen deze bouwkundig inspecteurs niet de zichtbaarheid en erkenning die ze verdienen.

Bestuursvoorzitter Vincent Verbruggen heeft hierin een duidelijke missie. Namelijk bouwkundig inspecteurs vindbaar maken op expertiseniveau en Kwaliteit, kennis en kunde waarborgen van deze bouwkundig inspecteurs. En waarborgen dat de bouwkundig inspecteur krijgt wat deze verdienen aan een expertise. Immers zijn zij diegene die het werk uitvoeren.

Ervaringen bouwkundige keuringen zijn vaak nep?
Fake reviews, Fake bouwkeuringvergelijk, vergelijken van eigen personeel, onduidelijke expertisekaders of zelfs onjuiste voorstellingen van bouwtechnische keuringvergelijkingssites is scheer
en inslag. Geen controle, geen toezicht  en niet te valideren volgens Vincent Verbruggen.

Meer en meer vindt er oneerlijke concurrentie online plaats en is de aanvrager de dupe. Keuzevrijheid en Transparantie en gevalideerde (gecontroleerde processen) Reviews brengen hierin verandering.
Hiervoor gebruikt het NRBI een unieke review tool voor de weergave van de Register Bouwkundig Inspecteurs in de Rbi-zoeker en NRBI op de kaart. ‘Zoek een onafhankelijk bouwkundig inspecteur ’ op www.nrbi.nl is de informatie over het kantoor, zoals deze bij Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs NRBI van de expert administratie bekend is, leidend. De aanvullende informatie over een kantoor wordt getoond indien deze informatie beschikbaar is op lextool.eu. Dit platform helpt consumenten en ondernemers en verzekeraars bij het vinden van de juiste bouwkundige (expert) ) dienstverlener, door betrouwbare kantoorgegevens en klantreviews te tonen van bouwkundig inspecteurs in de buurt door een speciale techniek op NRBI.

De website www.nrbi.nl toont alleen zelfstandige bouwinspecteurs die op persoonsniveau zijn gecertificeerd binnen de expertisekamers en die kwaliteit, kennis en kunde aantoonbaar willen laten valideren.

Aanvragers kunnen op NRBI van daaruit doorklikken naar de profielpagina van de Rbi-er, reviews lezen, expertisekaders inzien en de opdracht plaatsen rechtstreeks aan de Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi).
De klant en het kantoor ontvangen hiervan een verificatie e-mail en kunnen de aanvraag bevestiging per e-mail. Op het track and trace systeem van  is het NRBI is het gehele proces te volgen voor de aanvrager,bouwkundige,intermediair en onafhankelijke toezichthouder.

Het kaf van het korenscheiden offline en online is de missie van het NRBI

 

Terug naar overzicht

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden