Gevalideerd bouwkundig rapport

Geplaatst op: 13-06-2019
Stichting NRBI waarborgt de betrouwbaarheid van rapporten en certificaten door de toepassing van Blockchain validatie. Het rapport of certificaat van de Register Bouwkundig Inspecteur wordt in de blockchain gevalideerd en voorzien en is daarmee uniek. Geen fraude meer met bouwkundige rapportages. Geen fraude meer met certificaten van bouwkundig inspecteurs.

Stichting Nederlands register bouwkundig /inspecteurs waarborgt de betrouwbaarheid van certificaten en bouwkundige rapportages middels blockchain validatie. Fraude met certificaten en bouwkundige rapportages is definitief opgelost.

Het kaf van het koren scheiden

Sinds de oprichting van stichting NRBI zijn er bedrijven geweest online en offline die zich hebben uitgegeven als gecertificeerde Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi). Een van de missies van het Nederlands register bouwkundig Inspecteurs is de goede bouwkundige te onderscheiden binnen de wildgroei van bouwkundig inspecteurs. Marktpartijen en consumenten kunnen nu de gecertificeerde bouwkundig inspecteur valideren op echtheid van de zijn of haar certificaat. 

Gevalideerde bouwkundige rapportages

De bouwkundige keuring en andere bouwkundige inspectie rapporten worden voor banken, financiele instellingen en andere ketenpartners meer en meer belangrijk bij het waarderen van vastgoedobjecten. Uit onderzoek van het NRBI is gebleken dat bouwkundige rapportages in de praktijk in bewerkbare documenten worden gedeeld. De inhoud van het bouwkundig rapport werdt met grote regelmaat aangepast om de verkoop of aankoop positiever neer te zetten met alle financiele en juridische gevolgen van dien. De koper die een (aangepast) bouwkundig rapport van de verkoper gebruikt voldoet niet aan zijn of haar onderzoeksplicht. De verkoper voldoet niet aan zijn of haar mededelingsplicht en fraudeerd door de werkelijkheid te verbloemen . Gevolg, men weet niet wat men aankoopt of verkoopt waardoor er grote financiele problemen en een juridisch gesteggel achteraf m.b.t. verborgen gebreken en non-conformiteit plaats vind. Stichting NRBI wil ook hier kwaliteit, kennis en kunde waarborgen in het belang van alle betrokken partijen. 

 

Keurmerk Rbi

Een gevalideerd bouwkundig rapport maakt onderdeel uit van het keurmerk Rbi. Bedrijven die het keurmerk etaleren kunnen op certificaat en het bouwkundig rapport gevalideerd worden. Hierdoor weten marktpartijen dat hun vastgoed object vakkundiggekeurd wordt door een op persoonsniveau gecertificeerde bouwkundig inspecteur.

Vakkundiggekeud door een gevalideerd gecertificeerde bouwkundig inspecteur. Keurmerk Rbi is een persoonsgebonden keurmerk.

 

Terug naar overzicht

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden