NRBI in gesprek met PvdA-Kamerlid Henk Nijboer

Geplaatst op: 02-08-2019
NRBI in gesprek met PvdA-Kamerlid Henk Nijboer over de waarde van een bouwkundige keuring. Onderzoeksplicht, mededelingsplicht, Non-conformiteit. Ook staat de rol van een taxateur bij de bouwkundige bevindingen in het mogelijk nieuwe taxatiemodel vs. de onafhankelijkheid van de Makelaar/Taxateur ter discussie.

Stichting Nederlands Register bouwkundig Inspecteurs (NRBI) gaat namens de ingeschrevenen (leden) in het derde kwartaal van 2019 in gesprek met PvdA-Kamerlid Henk Nijboer. Henk Nijboer ziet als 2e Kamerlid het nut en de noodzaak in van een verplichte onafhankelijke bouwkundige keuring en wil graag input over de huidige praktijk. Hierbij speelt ook het maatschappelijk belang, en verstrekkende juridische gevolgen bij het verzaken van de onderzoeksplicht, of een onjuiste voorstelling van de verkoper in het kader van de mededelingsplicht.

 

Terug naar overzicht

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden