Toegang tot kennis exclusief voor leden

Geplaatst op: 23-02-2023
Stichting Nederlands register bouwkundig Inspecteurs heeft zich de afgelopen maanden ingezet om in het collectief een samenwerking aan te gaan met Briswarenhuis. Een kennisbank voor het bouwbesluit en NEN normen. Niet alleen in de bestaande bouw, nieuwbouw maar ook binnen bouw en verbouwgeschillen is toegang tot kennis meer en meer van belang. Een gefundeerde onderbouwing wordt steeds meer gevraagd van gecertificeerde bouwkundige binnen bepaalde expertisekamers.

BRISwarenhuis is een onlinebibliotheek waarin alle actuele bouwtechnische regelgeving en relevante documenten zijn te raadplegen door ingeschrevenen van stichting NRBI. Toegang tot Briswarenhuis en alle wetten, regels en aanvullende informatie snel en doeltreffend opgezocht kunnen worden, waardoor een hoop uitzoekwerk (tijd en kosten) bespaard blijft en bronvermeldingen binnen bouwtechnische rapportages, deskundigenonderzoeken en/of contra expertises mogelijk worden gemaakt. 

 

Bronnen of bronvermeldingen bouwtechnische diensten

Meer en meer marktpartijen zoals rechtshulpverleners, advocaten en rechtbanken en consumenten kloppen aan bij een Rbi-er of stichting NRBI. Het doen van bouwtechnische onderzoeken, bouwkundige keuringen of deskundigenonderzoeken vragen steeds meer. Het benoemen van bronnen in rapportages is een belangrijk onderdeel. Daarom deze stap naar meer kennis.

Vincent Verbruggen, bestuursvoorzitter van het NRBI: ‘Met toegang tot kennis en juiste bronnen (bronvermeldingen)  binnen het register van het NRBI zijn marktpartijen, consument en de bouwkundig inspecteur geholpen. Meer en meer bouwtechnische diensten zoals bouwtechnische keuringen, deskundigenrapportages, deskundigen berichten bij bouwgeschillen, verbouwgeschillen of contra expertises dienen bouwgebreken onderbouwd te worden met een bronvermelding. 

Toegang tot Briswarenhuis is exclusief voor leden tegen een gereduceerd bedrag. Alleen ingeschrevenen binnen het NRBI kunnen gebruiken van het collectieve voordeel. Wil je ook meer toegang tot kennis of zie jij de voordelen van een collectiviteit? Meld je dan aan als register bouwkundig inspecteurs en maak samen het verschil. 

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stichting NRBI, Vincent Verbruggen, Bestuursvoorzitter
e-mail: info@nrbi.nl

Voor meer informatie zie: www.nrbi.nl

 

 

Terug naar overzicht

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden