Albert ter Avest

Mijn hele leven ben ik al verbonden aan de bouw. Mijn vader was jarenlang timmerman bij verschillende bouwbedrijven. Ik groeide als kind op met de bouw. Als 15-jarige jongen begon ik als jongste bediende bij een toen gerenommeerd bedrijf. Ruim 10 jaar heb ik de hamer in de handen gehad en letterlijk met mijn voeten in de klei gestaan. Het was juist tijdens deze periode dat ik veel geleerd heb hoe het eraan toe gaat op de bouw.
Toen ik ouder werd, werd het tijd voor een volgende stap als (assistent) uitvoerder. Ik begeleidde projecten van het begin tot het einde. Een goed overleg met de klant heb ik altijd als een mooi aspect beschouwd.
Ik volgde een studie tot aannemer bouwbedrijf en leerde hoe ik een bedrijf moest runnen. Het geleerde kon ik in de praktijk brengen omdat mij in 2000 de mogelijkheid werd geboden om, samen met 2 andere compagnons, een bouwbedrijf te runnen met ruim 20 werknemers. In 2005 heb ik het bouwbedrijf verkocht aan 1 van de compagnons.

Inmiddels ben ik nu bijna 13 jaar zelfstandig bouwkundig inspecteur. Mijn expertise wordt zowel particulier als zakelijk ingezet.

Het vak bouwkundig inspecteur is een vak. Eindelijk is er na mijn 13 jaar als zelfstandig bouwkundig inspecteur erkenning met een persoonscertificering op expertiseniveau met de oprichting van het Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI). “Ik ben dan ook zeer vereerd, om als Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi), al vanaf de start van dit register, te zijn geregistreerd bij het Nederlands Register Bouwkundige Inspecteurs (NRBI) en daarmee een bijdrage kan leveren aan de verdere professionalisering van het beroep.” 

 

Documenten

Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi)

  • Bouwkundige met persoonscertificering
  • Conform de beroeps en gedragscode NRBI
  • De bouwkundige werkt volgens duidelijke expertise kaders
  • Uniforme rapportage & verzekerde dienstverlening
  • Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht op uitvoering
Bekijk prijs

Totale beoordeling

4,8 / 5,0

23 beoordelingen

Reviews Bouwkundig Inspecteur

10.0
23 april 2021
Bouwgebrekenonderzoek, 7531TG Enschede (Door: Nejra Kabašaj)

Bekwame vakman, die uitgebreid de tijd neemt om zaken te doorlopen en concrete voorstellen doet ter verbetering.

Voort prettig contact en snelle service.

Dag Nejra, Dank je voor deze mooie woorden en de goede beoordeling voor het door mij, als Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi), uitgevoerde Bouw Gebreken Onderzoek (BOG). Hoop van harte dat je samen met de jurist nu de juiste stappen kunt nemen om het geschil wat is ontstaan met de aannemer goed op te kunnen lossen. met vr. gr. Albert ter Avest Rbi
A.  ter Avest
8.0
25 maart 2021
Offertetraject, 6951NP, Dieren (Door: Anoniem)

Geen beschrijving meegegeven...
Geachte mevrouw Kersten, Dank voor deze beoordeling voor de door mij uitgevoerde expertise in opdracht van DAS. Mvg. Albert ter Avest Rbi
A.  ter Avest
10.0
05 maart 2021
Bouwkundige keuring aankoop (Rbi), 7556 BN Hengelo (Door: Carol Esmeijer)

Een gedegen bouwkundige keuring met oog voor de kleine details. Albert wist waar hij het over had en gaf nam de moeite om geconstateerde bouwkundige gebreken toe te lichten en gaf tevens advies hoe het gebrek opgelost kon worden. Bouwkundige keuring verliep zeer prettig ook voor andere gebruikers van het pand.

10.0
19 januari 2021
Bouwkundige keuring NHG-Rbi, 7447 PA Hellendoorn (Door: Ronald Wissink)

Een hele goede beoordeling waard. Scherpe ogen een vriendelijk persoon. Tussen de regels door veel advies gegeven. Dat heeft ons veel geld uitgespaard. 

Dag Willeke en Ronald, Dank jullie wel voor deze hele goede beoordeling naar aanleiding van de uitgevoerde Bouw Technische Keuring (BTK). Ik heb het met plezier gedaan. Met vriendelijke groet, Albert ter Avest Register Bouwkundig Inspecteur Box of Bricks Bouwkundig advies- en tekenbureau
A.  ter Avest
10.0
05 januari 2021
Bouwkundige keuring aankoop (Rbi), 7553 VC Hengelo (Door: Duncan Kippers)

Tijdens de opname in duidelijke taal gelijk uitleg gegeven over de staat van het gecontroleerde, mooi optijd aanwezig en heeft ruim de tijd genomen voor het onderzoek. 

Beste Duncan, Fijn om te horen dat de bouwtechnische keuring duidelijk en naar wens is uitgevoerd. Uiteindelijk is dat waar ik het als bouwkundig inspecteur (Rbi) voor doe, opdrachtgevers een helder en duidelijk beeld geven van de bouwtechnische staat van een woning. Als dat dan ook nog met bovenstaande score gewaardeerd wordt is helemaal top! Dank daarvoor! Met vriendelijke groet, Albert ter Avest Register Bouwkundig Inspecteur Box of Bricks Bouwkundig advies- en tekenbureau
A.  ter Avest
Bekijk alle reviews en ervaringen (23)

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden