Robert Benedictus

Als bouwkundig ingenieur heeft Robert Benedictus inmiddels ruim 20 jaar ervaring aan de bouwkundige adviserende kant van de bouw. Van tekenaar en ontwerper via het bouwtoezicht en directievoering  heb ik mijzelf ontwikkeld tot een allround bouwkundig inspecteur en adviseur voor nieuwbouw en bestaande bouw. Door deze brede achtergrond kunnen we u Onpartijdig en Betrouwbaar een vakkundig gekeurd rapport aanleveren. Benedictus Bouwkundig Adviesbureau is in 2012 opgericht door Robert Benedictus.

Vanuit ons kantoor in Sneek verzorgen wij:
 • Bouwkundige keuring bij aankoop
 • Bouwkundige keuring bij verkoop
 • Opleverkeuring nieuwbouw
 • Contra-expertise bij onder andere aardbevingschade
 • Expertise in bouwkundige geschillen
 • Bouwtoezicht en  Directievoering
 • Projectmanagement
 • Meerjarenonderhoudsplanning
 • VvE Beheer

We zijn er trots op dat deze kennis en kunde door het NRBI op de juiste wijze gewaardeerd word door een persoonlijke certificering als Register Bouwkundig Inspecteur. Wij maken met het NRBI en haar leden het verschil in het woud van bouwkundig inspecteurs. Onze Register bouwkundig inspecteurs houden zich aan de beroeps en gedragscodes van het NRBI. Onze bouwkundige keuringen voldoen aan de eissen en inspectie richtlijn en vallen onder het kwalteitstoezicht van het NRBI.

 

Documenten

Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi)

 • Bouwkundige met persoonscertificering
 • Conform de beroeps en gedragscode NRBI
 • De bouwkundige werkt volgens duidelijke expertise kaders
 • Uniforme rapportage & verzekerde dienstverlening
 • Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht op uitvoering
Bekijk prijs

Totale beoordeling

4,7 / 5,0

9 beoordelingen

Reviews Bouwkundig Inspecteur

10.0
30 juni 2020
Bouwkundige keuring NHG-Rbi, 8701KL Bolsward (Door: Mevrouw Carmen Winter)

Robert werkt zeer professioneel en kundig!

Wij zijn zeer tevreden en laten de eventuele volgende bouwkundige keuring zeker bij hem doen. 

Beste Carmen, Dank je wel voor deze mooie beoordeling. Jammer dat deze woning niet de woning is die bij jullie past, met iets te veel gebreken, achterstallig onderhoud en te veel onkosten. Ik hoop dat jullie snel jullie droomwoning gaan vinden. Met vriendelijke groet, Robert Benedictus(Register Bouwkundig Inspecteur)
Robert Benedictus
10.0
06 maart 2020
Bouwkundige keuring aankoop (Rbi), 8608 BK Sneek (Door: Ilon Rutkens)

Neemt de tijd, legt alles uit. Geeft tips. Een aardige man. 

Dank je wel. Ik vond het ook een prettige keuring en vind het belangrijk dat je behalve het rapport op papier ook een goede toelichting tijdens de opname krijgt. Dit geeft meer begrip over de mogelijkheden van jullie plannen.
Robert Benedictus
8.0
19 februari 2020
Opleveringskeuring Nieuwbouw (Rbi), 8941 Leeuwarden (Door: Frans Hoitinga)

De heer Benedictus heeft ons huis aan De Ljepper gekeurd. Geeft goede uitleg hoe een opleveringskeuring werkt en wat de afspraken zijn. Hij heeft gelet op de bouwkundige zaken. Denk aan het sluitingswerk van de ramen en deuren, de afwerking enz. Ook het buitenwerk werd goed gecontroleerd, kleine beschadigingen, die wij niet hadden gezien, moeten door de aannemer verbeterd worden. Op een aantal punten waren wij het niet eens met de aannemer, voor ons gevoel had de heer Benedictus meer voor ons kunnen opkomen. De aannemer geeft aan dat het niet in de meerwerklijst staat, terwijl wij dachten dat het heel normaal is dat er een lichtpunt in de technische ruimte zou moeten zitten en dat er tegels in een hok liggen.  het wordt dan afgedaan met " het staat niet in de meerwerklijst "  en dan ben je uitgesproken. Wij zijn tevreden met het opleveringsrapport, de ondersteuning en de nazorg. 

8.0
20 oktober 2019
Opleveringskeuring Nieuwbouw (Rbi), 8913HR, Leeuwarden (Door: Anoniem)

Kundige en vriendelijke expert. We hebben een prettige begeleiding gehad bij de oplevering van onze nieuwbouwwoning.

Beste Marieke, dank jullie wel voor deze mooie, positieve beoordeling voor de opleveringskeuring in Leeuwarden. Ik wens jullie veel woongenot in jullie nieuwe woning! Groet, Robert Benedictus Register Bouwkundig Inspecteur Leeuwarden e.o.
Robert Benedictus
10.0
16 oktober 2019
Opleveringskeuring Nieuwbouw (Rbi), 8913 HA, Leeuwarden (Door: Anoniem)

Deskundig en kritisch op een zeer prettige manier. Erg blij mee!

Geachte heer Sierksma, Een beoordeling voor mij als Register Bouwkundig Inspecteur is belangrijk om te weten of hoe deze de opleveringskeuring heeft ervaren. Een opleveringskeuring is een belangrijk juridisch moment voor de nieuwbouw eigenaar. Kritisch zijn bij de oplevering is van belang om geen oplevergebreken over het hoofd te zien. Fijn om te lezen dat u tevreden bent. Met vriendelijke groet, Robert Benedictus Register Bouwkundig Inspecteur Leeuwarden e.o.
Robert Benedictus
Bekijk alle reviews en ervaringen (9)

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden