Ron de Gast

Als bouwkundig adviesbureau ben ik actief is in de bouw- en vastgoedbranche. Het werkgebied omvat de regio Rotterdam-Rijnmond met uitloop naar de regio’s Delft, Den Haag, Drechtsteden, Gouda en de Hoekse Waard. Als Als bouwkundig ingenieur heb ik zo'n 35 jaar ervaring op het gebied van onderhoud, renovatie, monumenten en nieuwbouw

Als register bouwkundig inspecteur ben ik betrokken bij het bouwkundig onderhoud en beheer van uiteenlopende bestaand vastgoed. Het gaat hierbij o.m. om bouwkundig advies, het besteksgereed maken, de prijsonderhandeling, contractvorming, bouwbegeleiding en directievoering. Naast onderhoud en beheer gaat het ook om verbouwingen en transformaties. Daarnaast vormen bouwkundige keuringen en inspecties een belangrijke pijler. Aan- en verkoopkeuringen, MJOP’s  van bestaande huizen en monumentenpanden, maar ook opleveringskeuringen van nieuwbouwwoningen.

Over het NRBI zegt hij: ‘Het is voor mij als gecertificeerd register bouwkundig inspecteur (Rbi) heel belangrijk, dat de consument kan vertrouwen op de kennis en het vakmanschap van de door hem ingehuurde bouwkundig inspecteur. Ik ben dan ook heel content met de rol van het NRBI, omdat díe bezig is de professionalisering en de betrouwbaarheid van het vakgebied op een goede manier te bevorderen.

Deskundigenonderzoek | Bouwexpertise nodig?

Bent u op zoek naar een bouwkundig expertise of andere deskundigonderzoek? Neem dan contact met mij op, bekijk mijn prijzen (klik hier) en plaats een aanvraag, of stuur mij een e-mail. Als register bouwkundige neem ik dan persoonlijk contact met u op. Ben ik aan het keuren dan wordt u benaderd door het planningsbureau van het stichting NRBI. Zo bent u altijd verzekerd van een snelle oplossing.

 

Documenten

Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi)

  • Bouwkundige met persoonscertificering
  • Conform de beroeps en gedragscode NRBI
  • De bouwkundige werkt volgens duidelijke expertise kaders
  • Uniforme rapportage & verzekerde dienstverlening
  • Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht op uitvoering
Bekijk prijs

Totale beoordeling

4,7 / 5,0

26 beoordelingen

Reviews Bouwkundig Inspecteur

10.0
13 september 2021
Bouwgebrekenonderzoek, 2651kv, Berkel en Rodenrijs (Door: Anoniem)

Telefonisch contact met Vincent Verbruggen was super, veel informatie gekregen waardoor onze eigen positie tegenover de aannemer verstevigd is.

De bouwexpert (meneer de Gast) op locatie was deskundig en consequent. Tijdens het hoor en weder hoor gesprek op locatie is de aannemer gewezen op zijn fouten. Tevens is aan de aannemer uitgelegd wat de enige juiste oplossing was. Daarnaast heeft de bouwexpert ons bijgestaan met de onderhandelingen over hoe, wat en wanneer de aannemer af moest hebben. Zelf heb ik een contract opgesteld dat doorgelezen en aangevuld is door de bouwexpert en uiteindelijk ondertekend is door de aannemer.

De aannemer heeft alle Spachtelputz verwijderd en opnieuw aangebracht naar volle tevredenheid.

Hartelijk dank voor jullie hulp.

8.0
31 augustus 2021
Offertetraject, 3356 LG, Papendrecht (Door: Anoniem)

Zeer goed

10.0
05 augustus 2021
Opleveringskeuring Nieuwbouw (Rbi), Rotterdam Rotterdam (Door: Ali Mohammad)

Wij zijn meer dan tevreden met de dienstverlening van Ron de Gast. Vijf sterren komen eigenlijk tekort.

De bouwkundige inspectie was zeer secuur en uitgebreid en we voelden ons goed vertegenwoordigd tegenover BAM. Alle vragen werden beantwoord en Ron was pro-actief in het uitleggen van bepaalde zaken. We zijn ook blij met de kwaliteit van het rapport. Een zeer fijne inspecteur die we graag aan anderen zullen aanraden.

Nogmaals ontzettend veel dank!

8.0
28 juli 2021
Bouwgebrekenonderzoek, 3434hr, Nieuwegein (Door: Anoniem)

De heer Degast, de bouwkundig inspecteur, was keurig op tijd. Hij had rekening gehouden met onvoorzienigheden, zo had hij zelf gereedschap en een ladder mee genomen. Hoewel hij al snel een conclusie kon nemen, een afgebrokkeld stuk beton verraade het euvel, inspecteerde hij de andere delen. 

De heer Verbruggen wil ik bedanken voor de inzicht in de benodigde ondersteuning. Ook had hij alle begrip voor mijn onkunde en onzekerheid in deze kwestie. Zijn houding voelde goed aan, zowel als proffesional als mens. Ik zou graag, bij een vergelijkbaar probleem, wederom een beroep willen doen op de heer Verbruggen en Degast.

Geachte heer, Als expertise regisseur / planner proberen we eerst telefonisch het probleem te analyseren ( in kaart te brengen). Om uiteindelijk tot een zinvol onderzoek te komen. Voor ons als online experts/planning/backoffice is het fijn om te lezen dat het bouwgebreken onderzoek en onze inzet door u wordt gewaardeerd. Dank voor uw feedback. Met vriendelijke groet, Vincent Verbruggen Backoffice/planning (lextool)
Vincent  C.H.P. Verbruggen
10.0
29 april 2021
Naschouw Opleveringskeuring (Rbi), 4761PH, Zevenbergen (Door: Anoniem)

Geen beschrijving meegegeven...
Bekijk alle reviews en ervaringen (26)

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden