Bouwkundige inspectie

Een bouwkundige inspectie is een container begrip in Nederland. Onder een bouwkundig inspectie zijn de expertise kaders vaak niet duidelijk aan de voorkant en aanvragers weten vaak niet goed welke bouwkundige inspectie ze moeten aanvragen bij de aankooop, verkoop van een vastgoed object, bouwkundige problemen, bouwgeschillen of zelfs het aantonen van non-conformiteit

Binnnen het container begrip bouwkundige inspectie worden online en offline diverse benamingen van de dienst gebruikt zoals een bouwinspectie, bouwtechnische keuring, bouwtechno keuring, bouwkeuring, NHG keuring, NHG bouwkeuring en nog vele andere. 

Stichting Nederlands register Bouwkundig inspecteurs certificeerd niet alleen de bouwkundig inspecteur op zijn expertise. Maar zorgt ook voor duidelijkheid door duidelijkheid in de naam van de dienst en daarbij behorende expertisekaders.

Duidelijkheid in de markt is in de versnipperende markt nodig om tot een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening te komen. 

Het kaf van het koren scheiden op persoonsniveau en op dienstniveau dat is de missie van het NRBI.

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden