Bouwkundige rapport aftrekbaar

Is een bouwkundig rapport aftrekbaar van de belasting aangifte?

De kosten van een bouwkundig rapport zijn alleen aftrekbaar indien deze samenhangen met het afsluiten van een hypotheek vanwege een aankoop, verbetering of onderhoud van de woning. In de meeste gevallen vragen hypotheekverstrekkers naast een taxatierapport ook om een bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport aftrekbaar met Nationale Hypotheek Garantie

Een erkend bouwkundigrapport is vaak fiscaal aftrekbaar in het geval een bouwkundig rapport benodigd is voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Ook hier is het belangrijk om te bepalen of de bouwkundige keuring belastingtechnisch noodzakelijk is. Is het bowkundig rapport bijvoorbeeld een vereiste om de hypotheek of Nationale Hypotheek Garantie (NGH) te kunnen verkrijgen? Vaak wordt door NHG van de kopers een bouwkundig rapport verreist. Dan is een bouwkundig rapport aftrekbaar van de belasting aangifite. Dat geldt ook als u herstel- en verbouwingskosten wilt mee financieren onder NHG.

Een erkend bouwkundig rapport is alleen aftrekbaar indien dieze is opgesteld door een gecertificeerde bouwkundig inspecteur. Een bouwkundig rapport opgesteld door een register bouwkundig inspecteur wordt geaccepteerd door hypotheekverstrekkers en de belastingdienst. 

Register bouwkundig inspecteurs ijn op persoonsniveau gecetificeerd op dienstniveau. Zoekt u een erkend bouwkundig inspecteur in uw regio voor een bouwkundige keuring klik hier

 

Bouwkundig rapport aftrekbaar                                       Bouwkundig rapport aftrekbaar door een erkend bouwkundig inspecteur

 

 

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden