Problemen met aannemer oplossen

Problemen met een annemers zijn scheer en inslag. Nederlands register bouwkundig inspecteurs wordt dagelijks benaderd om de problemen met aannemers in kaart te laten brengen door erkende en gecertificeerde register bouwkundig inspecteurs. De meeste probleem vragen die stichting NRBI krijgt bij problemen met een aannemer bij een verbouw, aanbouw, nieuwbouw of renovatie zijn;

 • Problemen met aannemer over geleverde kwaliteit;
 • Problemen aannemer over meerwerk;Bouwconflict met aannemer
 • Problemen met aannemer levert slecht uitgevoerd werk;
 • Problemen met annemer leidt tot ruzie met aannemer;
 • Problemen met aannemer leidt tot ingebrekenstelling;
 • Problemen met aannemer mondt uit op een bouwconflict
 • Problemen met aannemer leidt tot retentierecht;
 • Problemen met aannemer, Aannemer. Aannemer laat mij in de steek;
 • Problemen met aannemer voorkomen. Maar hoe?
 • Problemen met aannemer over de voortgang van het werk.
 • Aannemer heeft problemen met opdrachtgever.

Bouwproblemen met een aannemer is een situatie waarin twee of meerdere partijen zoals opdrachtgever, aannemer, onderaannemers en leveranciers binnen het bouwkolom of bouwketen bouwmethodes hanteren, doelstellingen nastreven of waarden aanhangen die, daadwerkelijk of in de perceptie van de partijen, onverenigbaar zijn en daardoor in botsing komen en problemen veroozaken binnen het bouwproces of bij oplevering van het werk.

Het is vaak een onopgeloste tegenstrijdigheid tussen zakelijke partijen en afnemer. Bouwproblemen met een aannemer treden vaak op tussen mensen en door mensen door geen of weinige inhoudelijke kennis, begrip. Waardoor bouwproblemen de aannemer uitloopt op een ruzie met de aannemer en uitmondt op een langlopend bouwconclict. 

Problemen met aannemer oplossen

Bouw problemen met een aannemer komt meer en meer voor in Nederland.Het is dan ook zaak om bij problemenmet een aannemer niet te laten oplopen tot een juridische bouwconflict met de aannemer. Hier hebben beide partijen geen baat bij. Door de bouwproblemen met de aannemer onafhankelijk in kaart te laten brengen,  gebasseerd op feiten, bouwbesluit, normen en goed en deugdelijk werk worden vaak de bouwproblemen door partijen herkent en erkent. Hierdoor onstaat er voor alle betrokken partijen begrip en zal men vaak inzien dat de bowproblemen op te lossen zijn. 

Onafhankelijkheid bij problemen met aannemer

Register bouwkundig inspecteurs zijn op persoonsniveu gecertificeerd. Zo word kwaliteit kennis en kunde gewaarborgd. Tevens dienen de register bouwkundig inspecteurs bij problemen met aannemers zich te houden aan de beroeps en gedragscode van stichting NRBI. Zo wordt de onafhankelijkheid, objectiviteit gewaarborgd bij het in kaart brengen van de problemen met de aannemer of problemen met een opdrachtgever.

Heeft bouwproblemen met je aannemer? Wilt u problemen met de aannemer oplossen? Laat een erkend register bouwkundig inspecteur de bouwproblemen met de aannemer in kaart brengen en verkrijg inzicht. Heeft u vragen over de problemen met de aannemer? of heeft u als aannemer problemen met uw opdrachtgever?  Neem dan contact op met stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs. Of kijk binnen de expertise diensten, en zoek uw register bouwkundig inspecteur. klik hier.   

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden