Bouwtechnisch rapport

Een Bouwtechnisch rapport zijn resultaten van een zogenaamde bouwkundige keuring, of andere juridische bouwkundig expertise in de nieuwbouw of bestaande bouw. Een bouwtechnisch rapport wordt vaak uitgevraagd bij een aan of verkoop van een bestaande woning, nieuwbouwwoning of bij een juridisch bouwgeschil. Een bouwtechnisch rapport dient opgesteld te worden door een persoon met de juiste kennis en kunde binnen een bepaald expertise gebied. Pas dan wordt een bouwtechnisch rapport erkend door marktpartijen.

Zelfverklaarde bouwtechnische keurders

Zelfverklaarde bouwkundig experts die een bouwtechnisch rapport aanbieden brengt onduidelijkheid en risico? Bouwtechnisch rapport conform het keurmerk register bouwkundig inspecteurs brengt zekerheid in de bouwkundig inspectie markt.Hoe weet je of de persoon of bedrijf de juiste kennis en kunde heeft? Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) maakt een einde aan deze onduidelijkheid. Het NRBI ziet erop toe dat de bij haar ingeschreven bouwkundig inspecteurs zich onderscheiden door kwaliteit, kennis en kunde op expertiseniveau. Een Register bouwkundig inspecteurs (Rbi) is op persoonsniveau binnen een bedrijf die gecertificeerd is. En zich conformeert aan heldere gedrags- en beroepsregels en opgestelde inspectierichtlijnen. Dit is in het belang van alle partijen die een bouwtechnisch rapport opvragen: opdrachtgevers weten vooraf hoe een bouwtechnisch rapport eruit komt te zien en wat men van een Rbi-er mag verwachten.

Door uniformiteit, duidelijke inspectie richtlijnen en een verzekerde dienstverlening wordt een bouwtechnisch rapport erkend.

Erkend bouwtechnisch rapport nodig?

Hieronder treft u een overzicht aan bouwexpertises met een duidelijk kader. Kies de juiste bouwkundige expertise. Bekijk meerinformatie over het bouwtechnisch rapport.

  1. Kies de juiste bouwexpertise (bouwkundige dienst) met daarbijbehorende bouwtechnisch rapport;
  2. voer de postcode in en zie wat een erkend bouwkundig inspecteur regionaal kost voor een bouwtechnisch rapport.
  3. Kies de Rbi-er regionaal;
  4. Plaats de opdracht 1 op 1 aan een op persoonsniveau gecertificeerde bouwkundige;
  5. U ontvant een verificatie e-mail. U bevestigd pas dan de definitieve opdracht;
  6. De Rbi-er of planning neemt contact met u op;
  7.  U ontvangt een afspraakbevestiging;
  8. Is de bouwtechnische opname geweest dan betaald u pas achteraf het bouwtechnische rapport.

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden