Het Expertise Register

Het Expertise Register is de validatie-organisatie van stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs.

Het "valideren" van een inspecteur en rapportage
Bouwkundige inspecties moeten worden uitgevoerd volgens de richtlijnen opgesteld door het NRBI. Door middel van een bureau- & veldaudit wordt de Register Bouwkundig Inspecteur gecontroleerd of de bouwkundige inspectie juist wordt verricht.

Veldaudit
Bouwkundige inspecties moeten worden uitgevoerd volgens de richtlijnen bij het inspecteren van woningen, opgesteld door het NRBI. Bij de veldaudit wordt de Register Bouwkundig Inspecteur in het veld gecontroleerd of de bouwkundige inspectie met de juiste toon en diepgang wordt uitgevoerd. Het beoordelen op functionaliteit en gedraging tijdens een veldaudit staat voorop. Tevens wordt tijdens een veldaudit gecontroleerd of de (bouwinspectie software) rapportages met gebruik van het keuringsformat uniform wordt gebruikt.

Bureaudit
Validatie van een bouwkundige inspectie vindt online plaats. Jaarlijks worden een aantal rapporten per inspecteur beoordeeld. Deze bureau audits vinden plaats op basis van een steekproef waarbij de inhoud van de rapportages beoordeeld wordt. Hierbij wordt gekeken naar de juiste toepassing bv. de conditiescore, beschrijving van bevindingen, maatregelen, etc.

Validatie door digitale vingerafdruk
Fraude op certificaten en bouwkundig rapporten is schering en inslag. Consumenten en marktpartijen willen de zekerheid dat het bouwkundig rapport niet later is aangepast of dat certificaten van bouwkundig inspecteurs nep zijn. Aan een rapport wordt een digitale vingerafdruk toegevoegd. Hiermee wordt elk rapport valideerbaar op echtheid.

Reviews Bouwkundig Inspecteurs
Onechte reviews over bouwkundige keuringen en bouwinspecties van bouwinspecteurs online zijn schering en inslag. Validatie van bouwkundige reviews ofwel klanten beoordelingen vinden plaats middels een uniek online proces. Reviews van de bouwkundig inspecteur worden per afgeronde opdracht beoordeeld en steeksproefsgewijs gecontroleerd. Hierbij wordt gekeken naar de klantbeleving en gedragingen van de Register Bouwkundig Inspecteur. De validatie (controle op uitoefening van de inspectie en rapportage) wordt uitsluitend gedaan door ervaren en goed opgeleide validatie-medewerkers. Alleen bouwkundig inspecteurs die aan de kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij een toezichthouder aanmelden. Door deze voortdurende controle van bouwinspecties en de rapportage van bouwkundig inspecteurs is de kwaliteit van een bouwkundig inspecteur gegarandeerd.

Vindt experts binnen het Expertise Register NRBI

Vraag een lextool account aan voor de expertise zoekmachine.

Een expertise regisseur van het expertise register neemt contact met u op. En maakt uw persoonlijke lextool account aan.

Ontvang een e-mail om uw lextool account binnen het Expertise Register te activeren

Activeer uw lextool account. U bent nu klaar om een expertise aanvraag te starten

Zoek een RBI-er

Start een expertise aanvraag

Start een expertise aanvraag op uw eigen (lextool) account.

Een expertise aanvraag wordt gecontroleerd. Bij vragen neemt de expertise regisseur persoonlijk contact met u op. Is de expertise aanvraag compleet dan gaat de expertise zoekmachine voor u aan de slag.

Meerdere Register Bouwkundig Inspecteurs worden in de zoekmachine gematcht op expertiseniveau regionaal of landelijk!

Register experts reageren op uw expertise aanvraag regionaal of landelijk.

Een Register expert stelt vragen, of u kunt vragen stellen aan de Register expert(s) binnen uw lextool account.

Ontvang een of meerdere offertes op maat op expertiseniveau. Bepaal aan wie u de expertise opdracht gunt.

Offertes beoordeeld, kies uw Register expert. En plan de opdracht in.

Volg uw expertise aanvraag 24/7 op uw lextool track and trace account.

Zoek een RBI-er

Expertise aanvraag afgerond

De Register expert upload het expertise rapport.

Ontvang het expertise rapport digitaal.

Betaal het expertise rapport via IDEAL of overschrijving aan de Register expert.

Kwaliteit is belangrijk. Alle betrokken partijen kunnen de expert beoordelen. Kwaliteit, kennis en kunde maar ook gedragingen worden gemonitord van de Register experts door het Expertise Register NRBI.

Zoek een RBI-er

Het Expertise Register

Het Expertise Register (ER) is een Register van experts. Keuzevrijheid en transparantie. Marktpartijen kunnen binnen het expertise register een Expertise Register laten inrichten en expertises uitvragen. Uniek aan deze expertise zoekmachine is dat de onafhankelijkheid van het NRBI gewaarborgd blijft en dat we kwaliteit, kennis en kunde online beter kunnen monitoren van de register experts.
Meer over Het Expertise Register NRBI

Hoe werkt het Expertise register?

Het expertise Register is een online (lex) tool. Een zoekmachine op expertiseniveau. Partners kunnen zelf hun expertise register laten inrichten in overleg met een onafhankelijke expertise regisseur. Het uitvragen van experts vindt dan alleen plaats binnen een specifieke expertise register binnen die ingericht is binnen een bepaalde expertise branche. Voor stichting NRBI is het expertise register NRBI ingericht zodat (specialistische aanvragen en grote projecten) expertise aanvragen binnen het expertise register (leden) kunnen worden gerealiseerd.
Hoe werkt het Expertise register

Waarom het Expertise Register?

Onafhankelijkheid voor de stichting NRBI is van groot belang. Keuzevrijheid en transparantie is een van de missies van het NRBI. Stichting NRBI heeft maar een doel en dat is zijn of haar leden vindbaar te maken op expertiseniveau. Door deze unieke tool toe te passen kunnen kwaliteit, kennis, kunde en onafhankelijkheid waarborgen. Het Expertise register en haar expertise zoekmachine draagt ertoe bij dat we beter Kwaliteit, kennis en kunde maar ook de gedragingen kunnen monitoren.
Waarom het Expertise Register

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor (specialistische) expertise aanvragen. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs binnen het expertise register (NRBI). Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs en de onafhankelijkheid van het NRBI.

Zoek Rbi-er Leden