Transparantie & Keuzevrijheid NRBI

Duidelijkheid en draagvlak en het kaf van het koren scheiden bij de uitvoering van bouwkundig inspecteurs. Dat is de missie van stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs. Door inspecteurs op persoonsniveau en op een specifieke dienst te certificeren weet een opdrachtgever dat men de juiste kwaliteit, kennis en kunde in huis haalt. 

Transparantie & keuzevrijheid

Bij het zoeken naar een gecertificeerde Register Bouwkundig Inspecteur is gebleken dat consumenten, intermediairs en andere ketenpartners de juiste bouwkundige bij een technisch onderzoek niet kunnen onderscheiden in de markt. Hieronder staan de vragen, de vijf W`s, beantwoord, namelijk:

1. Wanneer een Register bouwkundig inspecteur inschakelen; 
2. Waar kan ik een Register bouwkundig Inspecteur vinden; 
3. Waar voldoet deze Register bouwkundig Inspecteur aan; 
4. Wat mag ik verwachten van een Register bouwkundig Inspecteur;
5. Wat kost een gecertificeerde bouwkundige.

Het NRBI heeft als doel de beste bouwkundige te onderscheiden van de anderen, en daarbij haar leden vindbaar te maken voor aanvragers. Onafhankelijkheid, Transparantie & Keuzevrijheid zijn de kernwaarden voorhet NRBI. Om dit mogelijk te maken heeft het NRBI gezocht naar een ICT tool die dit mogelijk. Bij iedere dienstenverlening via het NRBI zijn de betrokken partijen een gebruiker van de LEXtool. Voordeel van deze tool is dat het NRBI duidelijkheid naar de markt mogelijk maakt, de gebruiker volledig de keus laat en de dienstverlening professioneel kan laten uitvoeren.

- Duidelijke expertisekaders; 
- Leden vindbaar regionaal en landelijk;
- Rbi-ers voldoen aan de toetredingseisen
- Uniforme rapportages;
- Vaste prijsstelling, geen verrassingen achteraf;
- Online validatie mogelijk.

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden